понеделник, 23 април 2018 г.

Зелена салата със сьомга и орехов дресинг


 За пореден път приех предизвикателството да приготвя рецепти за блогосписанието "So into FOOD" :) Тази е една от трите мои вкусотии,които са в брой 11/април 2018

*микс от зелена салата,бейби спанак и рукола - 2 шепи
*филе от сьомга - 130 г
*варено яйце - 1/2 бр.
*чери домати - 3 бр.
*чиа
*сусам
*лимонов сок
*бял пипер
*сол

за дресинга:
*орехови ядки - 1 с.л.
*дижонска горчица - 1/2 ч.л.
*сока на половин лимон
*зехтин - 2 с.л.
*сол

Разрежете филето от сьомга на две парчета.Подправете ги с бял пипер,сол и полейте с лимонов сок.Сгответе ги на пара или в сух тиган,като ги изпечете от всички страни за по минута и половина.

След готовност поръсете рибата със семената чиа и сусам.
Пригответе дресинга като счукате ядките в хаванче.Добавете горчицата,лимоновия сок и зехтина.Разбъркайте добре и посолете на вкус.

Сложете зелениите в дълбока чиния,добавете нарязаното яйце на колелца и разполовените домати.Добавете рибните филета.

Поднесете с дресинга и чаша бяло вино.




Скъпи приятели и читатели, блога "Манджичките на Jolie". https://mandjichkitenajolie.blogspot.bg/ е номиниран за Годишни награди за кулинарни блогове за 2017 година. https://kulinarninagradi.com/ Той е отличен в три категории и се надявам на вашата подкрепа във всяка една от тях.
Може да гласувате за мен като влезете по отделно на линковете по долу,впишете се с вашия профил от facebook или от другите приложения и дайте вашия глас за "Манджичките на Jolie"!
Благодаря на всички читатели на блога и любители на моите рецепти! <3 :)

Номинация в категория "Гозбите на баба" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/


Номинация в категория "Бързо и вкусно"" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/

Номинация в категория "С аромат на ванилия" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/s-aromat-na-vanilija/4/




2 коментара:

  1. Благодарение на списанието всъщност те открих и май точно тази бе рецептата, която ме препрати към твоят блог. Неустоими снимки и страхотна презентация. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пореден път,Кате! :) Приготвянето на рецепти за списанието ми дава страхотна емоция и зареждане.С всеки брой се старая да се надграждам.Всъщност именно заради него започнах да снимам по-добре и да се уча да поднасям по-красиво.В моя блог мога да кача всичко,но не мога да си позволя рецептите ми да стоят в издание с най-добрите блогъри,а да не са на ниво.Радвам се,че се харесват. :) Прегръдки!

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни