неделя, 15 април 2018 г.

Лепкава шоколадова торта


*масло на кубчета - 125 г
*черен шоколад - 100 г
*яйца - 2 бр.
*сладко от ябълки - 350 г
*захар - 150 г
*брашно с набухвател - 150 г

Загрейте фурната на 180 градуса.Намаслете и покрийте с хартия за печене дъното и стените на форма 20 см. с падащо дъно.Отделете в малка купичка 3 с.л. от сладкото.

В средно голяма касерола начупете шоколада на парчета и добавете маслото.Сложете ги на слаб котлон като бъркате непрекъсното до пълното им разтапяне.Отстранете от огъня и добавете захарта и по-голямото количество сладко.В моя случай то е от ябълки,но вие може да използвате от портокали,както е вригинала на рецептата или от друг любим плод.Счупете яйцата и ги добавете към шоколадовата смес.Разбъркайте.Прибавете брашното на три части.Отново разбъркайте,докато всичко се смеси добре.

Сипете тестото във формата и загладете отгоре.Печете блата за 40 минути като по средата на времето завъртите формата,за да се изпече равномерно.Щом в средата се втвърди сместа проверете готовността с дървено шишче.

Извадете блата и го оставете да се охлади за 10 минути.След това го извадете от формата и охладете напълно върху метална решетка.Поставете подходящ поднос отгоре и завъртете с бързи движения.Отстранете хартията за печете,която вече е отгоре.Загрейте заделеното сладко в микровълнова печка за няколко секунди,за да се разтопи.Глазирайте тортата с него.Ще се изумите колко е лека тортата и в същото време много сочна.

Оставете да се охлади,нарежете на порции и сервирайте.

Рецептата е адаптирана от сп."Good Food"










Скъпи приятели и читатели, блога "Манджичките на Jolie". https://mandjichkitenajolie.blogspot.bg/ е номиниран за Годишни награди за кулинарни блогове за 2017 година. https://kulinarninagradi.com/ Той е отличен в три категории и се надявам на вашата подкрепа във всяка една от тях.
Може да гласувате за мен като влезете по отделно на линковете по долу,впишете се с вашия профил от facebook или от другите приложения и дайте вашия глас за "Манджичките на Jolie"!
Благодаря на всички читатели на блога и любители на моите рецепти! <3 :)

Номинация в категория "Гозбите на баба" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/

Номинация в категория "Бързо и вкусно"" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/

Номинация в категория "С аромат на ванилия" https://kulinarninagradi.com/glasuvane/s-aromat-na-vanilija/4/


2 коментара:

  1. Страхотно изглежда, Ирина!
    А тези сини цветенца знаеш ли как се казват, от кога искам да разбера?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Весела! Тъй като ми бяха подарени и аз нямах никаква представа как се казват цветята.За вас специално обаче потърсих в интернет и го открих :) Прекрасна пролет ви желая!
      "Кукувиче грозде (Muscari sp.)
      Това чаровно дребно растение цъфти на слънчеви места през април-май, в зависимост от температурите навън и от това кога са положени луковиците. Наподобяващите малки гроздове цветове могат да бъдат синьо-лилави, бели или розови. Особено ефектно е, когато се насади в комбинация с други по-едри луковични пролетни цветя. Кукувичето грозде успешно се самозасажда и с годините формира малки групички. Ако все пак спре да цъфти, извадете луковичките, след като листата пожълтеят, и ги разделете.

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни