неделя, 14 май 2017 г.

Бишкотена торта с авокадо крем и лайм


 *италиански бишкоти - 400 г
*прясно мляко - 200 мл
*захар - 2 с.л.
*крем сирене Маскарпоне - 500 г
*сладкарска сметана - 200 мл
*пудра захар - 150 г
*зряло авокадо - 2 бр.
*лайм - 1 бр.
*зелена сладкарска боя по желание

Разрежете авокадото на две,махнете костилката и с лъжица извадете месестата част.Сложете я в тясна купа и намачкайте добре с вилица.Добавете сока от половината лайм и настържете половината от кората му.Сипете половината пудра захар и пасирайте до гладък крем.Ако желаете преди това може да добавите малко зелена сладкарска боя за по-интензивен цвят на крема.
Разбийте в купа сметаната и добавете останалата пудра захар.Прибавете на два пъти Маскарпонето и авокадо крема.Разбивайте добре,докато получите еднородна смес.
Вземете поднос и върху него поставете сгънат ринг 26 см.Отрежете крайчетата на толкова бишкоти,колкото са ви необходими,за да обиколите вътрешните стени на ринга с тях.Подредете ги  с отрязаната част надолу.
Подсладете прясното мляко със захарта и го сипете в плитка купичка.Потопете 1/3 от останалите бишкоти в млякото,като не прекалявате,за да не се разпаднат.Подредете ги на дъното на формата.Запълнете дупките с отрязаните парчета на бишкотите за стените.Покрийте с 1/3 от крема.Отново повторете процедурата още два пъти като завършите с крем.За да е по-красива тортата горният слой крем го шприцовайте със звезден накрайник.
Приберете тортата на хладно за минимум 4 часа.Преди консумация настържете лентички от кората на лайма и декорирайте с лиснетца прясна мента.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни