сряда, 17 май 2017 г.

Бадемово мляко


 *сурови бадеми - 1 ч.ч.
*студена вода - 2 ч.ч.

Измийте добре бадемите и ги залейте с вода.Оставете да се накиснат за няколко часа или една нощ.

Сипете добре накиснаните ядки в блендер и добавете двете чаши вода.Пасирайте с блендера за 2-3 минути до получаване на гъста каша.Прецедете ядковата пулпа (остатъка от смлените бадеми) през цедка или тензух.

И бадемовото мляко и пулпата може да използвате за различни кулинарни цели.Основното им приложение е във веган десерти,но може да се консумират и самостоятелно.
Ядковата пулпа може да добавите към сутрешната си закуска,а млякото да подсладите по желание с мед и канела.

По същата технология може да приготвите и други видове ядкови млека,стига ядките да са сурови -кашу или лешници например.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни