*сурови бадеми - 1 ч.ч.
*студена вода - 2 ч.ч.
Измийте добре бадемите и ги залейте с вода.Оставете да се накиснат за няколко часа или една нощ.
Сипете добре накиснаните ядки в блендер и добавете двете чаши вода.Пасирайте с блендера за 2-3 минути до получаване на гъста каша.Прецедете ядковата пулпа (остатъка от смлените бадеми) през цедка или тензух.
И бадемовото мляко и пулпата може да използвате за различни кулинарни цели.Основното им приложение е във веган десерти,но може да се консумират и самостоятелно.
Ядковата пулпа може да добавите към сутрешната си закуска,а млякото да подсладите по желание с мед и канела.
По същата технология може да приготвите и други видове ядкови млека,стига ядките да са сурови -кашу или лешници например.
Няма коментари:
Публикуване на коментар