понеделник, 1 май 2017 г.

Веган бонбони с кокос и кашу


*кашу сурово - 300 г
*кокосови стърготини - 3 с.л.
*кокосово масло - 3 с.л.
*мед или златен сироп - 3 с.л.
*сурови белени бадеми - 24 бр.
*розова вода за готвене Rosey's mark - 1 ч.л.
*кокосови стърготини за оваляне

Накиснете кашуто и бадемите в отделни купички със студена вода за един час.Изсипете водата и ги изплакнете.
Сипете в блендер всички съставки без бадемите и ги смелете.Сместа не е  съвсем ситна,но е без груби частици.
Оформете с ръце кръгли бонбони и пъхнете в средата по една бадемова ядка.Оваляйте в кокосовите стърготини и поставете в хартиени формички за бонбони.
Охладете за 2 часа преди консумация.

Рецептата е адаптирана от блога ,,Вкуснотека,, на Ани Шакарян




 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни