неделя, 28 май 2017 г.

Фарфале с грах и ментово песто


*паста фарфале -  150 г
*варен грах - 200 г
*фино настърган пармезан или друго сирене

за ментовото песто:
*пресни листа мента - 1 ч.ч.
*зехтин - около 40 мл
*настърган пармезан - 2 с.л.
*чесън - 1 скилидка
*белени сурови бадеми - 20 г
*настъргана лимонова кора от половин лимон
*черен пипер
*сол

Пригответе пестото като измиете листата мента и след това ги подсушите.Смелете ги заедно с бадемите и чесъна в блендер или хаванче.Добавете пармезана и лимоновата кора.Добавете постепенно зехтина на тънка струйка и продължете смилането,докато се поеме добре.Подправете на вкус със солта и пипера.Оставете да престои няколко часа,за да се смесят вкусовете или го пригответе предния ден.

Сварете пастата във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката.Отцедете и сипете варения грах.Добавете 4 с.л. ментово песто и разбъркайте добре.

Разпределете пастата в две порции и поръсете с настърган пармезан и струйка зехтин.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни