четвъртък, 25 януари 2018 г.

Шоколадова Павлова с ягоди



за целувчените блатове:
*белтъци - 4 бр.
*кристална захар - 220 г
*бял винен оцет - 1/2 ч.л.
*царевично нишесте - 1 ч.л.
*черен шоколад,разтопен и охладен - 80 г

за крема:
*крем сирене - 250 г
*пълномаслена сладкарска сметана - 250 мл
*пудра захар - 2 с.л.
*бадемов ликьор ,,Амарето,, - 1 с.л.

*пресни ягоди - 500 г
*настърган фино черен шоколад

Пригответе голяма плитка тава,покрита с хартия за печене или две по-малки.Разбийте белтъците в чиста метална купа,доакто се оформят меки връхчета.Без да спирате,постепенно добавете захарта и разбийте ,докато стане гъст и лъскав меренг.Добавете оцета и нишестето,разбийте отново.Добавете шоколада и разбъркайте внимателно с лопатка.

Разпределете меренга в тавата,като направите два кръга по 20-25 см.Пеете ги за 2 часа в загрята фуна на 110 градуса.Трябва да станат хрупкави,но леко меки в средата.Ако се напукат,не се притеснявайте.След готовност ги извадете внимателно и сложете върху решетка,за да се охладят напълно.Преместете внимателно с широк нож върху постарка за торта или поднос.

Разбийте сметаната и я подсладете с пудрата захар.Добавете на части крем сиренето и разбийте на гладък крем.Сипете и ликьора,който ще придаде на цялата торта невероятен вкус.

Почистете половината ягоди от дръжките.Нарежете всички на половинки или повече.

Разпределете малко повече от половината крем върху целувчения блат.Сложете от почистените ягоди и покрийте с втория блат.Разпределете отгоре останалия крем и ягоди.

Поръсете с настъргания шоколад цялата торта и сервирайте.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни