*тиквички,кръгли - 3 бр.
*киноа - 50 г
*зелен лук - 2 стръка
*пресен чесън - 2 стръка
*пресен розмарин - 1 клонка
*зехтин - 3 с.л.
*черен пипер
*сол
за зелената салата:
*бейби спанак - 50 г
*рукола - 50 г
*зърна от нар - 2 с.л.
*зехтин
*лимонов сок
*сол
Сложете киноата в ситна цедка и я измийте добре под течаща вода.Сипете я в касерола с 1:2 части вода.Сложете я да ври на средна температура,докато водата се абсорбира,а киноата стане прозрачна с бели пръстенчета по края.
През това време отрежете капачетата на тиквичките и ги запазете.Издълбайте внимателно с лъжица част от вътрешността им и я нарежете на малки кубчета.В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете леко нарязаните на кръгчета лук и чесън.Сложете клонката розмарин.Прибавете вътрешността на тиквичките и гответе,докато омекнат и водата от тях се изпари.Извадете розмарина и подправете с черен пипер и сол на вкус.
Отстранете от котлона и смесете с киноата.С така приготвената плънка напълнете тиквичките до горе и затворете с капачетата им.Сложете ги в малка тавичка и полейте отгоре всяка с малко зехтин и поръсете със сол.
Запечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин.
Пригответе салатата като смесите всички продукти за нея в купа.Подправете по ваш вкус и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар