неделя, 28 януари 2018 г.

Пилешко със спанак и сос от бяло вино


 *пилешки гърди - 2 бр.
*спанак - 100 г
*краве масло - 5 с.л.
*сухо бяло вино - 250 мл
*скилидки чесън,нарязани на ситно - 2-3 бр.
*пресен розмарин - 1/2 ч.л.
*червен пипер - 1 ч.л.
*черен пипер на вкус
*сол

Овкусете пилешките гърди като втриете червения пипер равномерно навсякъде.Подправете с черен пипер и сол на вкус.Разтопете 1 лъжица от маслото в голям тиган на средно-висока температура и сложете месото.Гответе за 3 минути и ги обърнете на другата страна,намалете огъня.Гответе още 2-3 минути и добавете станалото масло,чесъна и малко нарязан на ситно розмарин.Оставете да се позапържат за минутка-две и налейте виното.

Оставете да къкри на слаб огън около 20 минути.Поливайте от време на време пилешкото с винения маслен сос.Прибавете спанака и гответе до пълното му омекване.Преди да отстраните от котлона подправете с още сол и пипер,ако е необходимо.

Сервирайте веднага с чаша бяло вино по желание.

Рецептата е адаптирана от http://lazara.bg










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни