понеделник, 8 януари 2018 г.
Спаначени фетучини с лимонов сос
*спаначени фетучини - 200 г
*сметана за готвене - 150 мл
*краве масло - 50 г
*лимонова кора,настъргана - 1 ч.л.
*орехови ядки - 120 г
*канела - 1/2 ч.л.
*захар - 1/2 ч.л.
*черен пипер - на вкус
*сол на вкус
за сервиране:
*пресен бейби спанак - 1 шепа
*пресен лимонов сок
Сварете пастата в 2 л вряща подсолена вода,според указанието на опаковката.
Малко преди да станат готови счукайте ореховите ядки на дребно и ги смесете със захарта,канелата,черен пипер и сол на вкус.
Загрейте маслото в малък тиган и добавете сметаната.Щом закъкри прибавете орехите и лимоновите корички. Разбъркайте и отсранете от котлона.
Отцедете готовите фетучини и ги добавете към соса.Разбъркайте,за да се покрият напълно и да се овкусят.
Разпределете в купички и сервирайте с бейби спанак и лимонов сок.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
,,Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати – печени чушки, компоти от дюли, печени кестени, тиква, ...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...


Няма коментари:
Публикуване на коментар