неделя, 4 март 2018 г.
Содени питки
брашно - 500 г
кисело мляко - 150 г
яйца - 1 бр. + 1 бр. жълтък за намазване
вода - около 200 мл топла
сода бикарбонат - 1 ч.л.
сол - 1 с.л.
В купа сипете брашното и солта. Разбъркайте ги и направете кладенче.
Угасете содата в млякото и заедно с разбитото яйце ги прибавете към брашното. Налейте водата и разбъркайте добре.
Замесете меко тесто и го разделете на 6 малки питки. Постелете тавичка с хартия за печене. Леко сплескайте с ръце питките и ги намажете с разбития жълтък.
С нож направете няколко разреза по тях. Печете в загрява фурна на 200 градуса до зачервяване.
Още горещи ги обърнете и напръскайте с вода долната им кора, за да омекне. Покрийте с кърпа за няколко минути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*ориз - 200 г *почистен спанак- 300 г *винен оцет - 30 мл *тиквички - 400 г *гъби печурки - 250 г *домат,настърган - 200 г *зе...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
За пореден път приех предизвикателството да приготвя рецепти за блогосписанието "So into FOOD" :) Тази е една от трите мои вкус...
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар