неделя, 4 март 2018 г.
Содени питки
брашно - 500 г
кисело мляко - 150 г
яйца - 1 бр. + 1 бр. жълтък за намазване
вода - около 200 мл топла
сода бикарбонат - 1 ч.л.
сол - 1 с.л.
В купа сипете брашното и солта. Разбъркайте ги и направете кладенче.
Угасете содата в млякото и заедно с разбитото яйце ги прибавете към брашното. Налейте водата и разбъркайте добре.
Замесете меко тесто и го разделете на 6 малки питки. Постелете тавичка с хартия за печене. Леко сплескайте с ръце питките и ги намажете с разбития жълтък.
С нож направете няколко разреза по тях. Печете в загрява фурна на 200 градуса до зачервяване.
Още горещи ги обърнете и напръскайте с вода долната им кора, за да омекне. Покрийте с кърпа за няколко минути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Брой 12 / юни 2018 на блогосписанието So into Food е вече факт! https://sointofood.com/we-love-pizza/ За пореден път прекрасните м...
-
Брой 13/август 2018 Най-спациалният брой за мен на кулинарното онлайн блогосписание So into Food! :) https://issuu.com/sointofood/docs/s...
-
Блогът на Ирина Андреева Jolie Манджичките на Jolie е номиниран в конкурса за годишните награди на Кулинарен блоговодител . Те ще бъдат в...
-
С радост ви споделям,че тази рецепта е част от кулинарното предизвикателство "Вкусната храна обича Kikkoman" ,което се организи...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар