неделя, 4 март 2018 г.

Содени питки


брашно - 500 г 
кисело мляко - 150 г 
яйца - 1 бр. + 1 бр. жълтък за намазване 
вода - около 200 мл топла 
сода бикарбонат - 1 ч.л. 
сол - 1 с.л.

 В купа сипете брашното и солта. Разбъркайте ги и направете кладенче.

Угасете содата в млякото и заедно с разбитото яйце ги прибавете към брашното. Налейте водата и разбъркайте добре.

Замесете меко тесто и го разделете на 6 малки питки. Постелете тавичка с хартия за печене. Леко сплескайте с ръце питките и ги намажете с разбития жълтък.

С нож направете няколко разреза по тях. Печете в загрява фурна на 200 градуса до зачервяване.

Още горещи ги обърнете и напръскайте с вода долната им кора, за да омекне. Покрийте с кърпа за няколко минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни