сряда, 19 декември 2018 г.
Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус
Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.
Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.
Сиренето се разпределя върху плато или поднос.
Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...
ОтговорИзтриванеТова е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)
Изтриване