сряда, 19 декември 2018 г.

Миди върху канапе от крема сирене и праз лук


*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус


Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.

Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.

Сиренето се разпределя върху плато или поднос.

Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.

2 коментара:

  1. Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни