сряда, 19 декември 2018 г.
Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус
Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.
Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.
Сиренето се разпределя върху плато или поднос.
Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
*яйце - 1 бр. *банан, добре узрял - 1 бр. *кисело мляко - 1 с.л. *брашно - около 1 ч.ч. Разбийте яйцето с киселото мляко и довавете намачк...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*червено цвекло - 2-3 малки глави *розови картофи - 3 бр. *червена чушка -1 бр. *зелена чушка - 1 бр. *червен салатен лук - 1 *морков - 1...
-
,,Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати – печени чушки, компоти от дюли, печени кестени, тиква, ...

Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...
ОтговорИзтриванеТова е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)
Изтриване