сряда, 19 декември 2018 г.
Миди върху канапе от крема сирене и праз лук
*миди - 1 пакет замразени изчистени
*брашно - 2 с.л.
*копър - 3 - 4 стръка
*крема сирене - 2 пакета
*масло - 60 г
*праз - 1/2 стрък лук
*сол - на вкус
*черен пипер - на вкус
Във вряща подсолена вода се сваряват мидите за 10 мин. Отцеждат се и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Овалят се в брашното и се запържват в горещото масло.
Крем сиренето се намачква и се прибавят нарязаните на ситно праз лук и копър.
Сиренето се разпределя върху плато или поднос.
Мидите се слагат отгоре, като първо са отцедени от маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*брашно за козунак - 500 г *прясна мая - 20 г *топло мляко - 200 мл *яйца - 3 бр. *захар - 70 г *настъргана лимонова кора - 1 ч.л. ...
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*замразен бланширан спанак - 1 топка *обезсолено сирене *яйце *краве масло Задушете спанак с малко масло в тиган с незалепващо дъно. Разбий...
-
Не мога да кажа дали е късмет,дали е карма и каквото там е,но това,което преживях през месец август тази година накара сърцето ми...
Изглеждат фантастично! И аз си мислех тези дни за миди...
ОтговорИзтриванеТова е начина по който ми харесват да ги ям,иначе не си падам особено по морски дарове. :) Много са вкусни,ще се радвам да споделите впечатленията :)
Изтриване