вторник, 11 август 2015 г.

Домашна майонеза за 30 секунди



*олио - 400 мл.
*пресни яйца средни по големина - 2 бр.
*лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л.
*сол - 1 или 2 щипки

Най-важното нещо,за да ви се получи страхотна майонезата е да балансирате размера на яйцата спрямо олиото.Ако са ви прекалено малки яйцата сложете олио по 170 мл. на всяко.Ако са различни по големина,използвайте едно голямо и едно малко за 400 мл. олио.
Използвайте тесен и висок съд за разбиване,най-добре този от комплекта на самия пасатор.Сипете нужното количество олио,чукнете яйцата цели вътре.Добавете солта и лимоновия сок.Потопете пасатора до дъното на съда,включете го на най-висока степен и започнете да разбивате около 8 секунди и след това бавно  изтегляйте пасатора нагоре.Вече имате готова домашна майонеза.Ако се получи рядка добавете още малко олио и пасирайте отново.Времето за приготвяне найстина отнема 30 секунди,полувината от което е сипването на олиото,чукването на яйцата и добавянето на солта и лимоновия сок.
Може допълнително да овкусите майонезата по ваш избор и вкус с чесън,горчица,копър или каквото друго обичате.Основата е готова.От вас зависи за какво ще я използвате или просто ще си намажете на филия хляб за закуска.

Рецептата е от блога на Кремена Русева










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни