неделя, 3 септември 2017 г.
Бадемови сладки Амарети
*бадемово брашно - 200 г
*пудра захар - 1/2 ч.ч.
*белтъци - 2 бр.
*бадемов ликьор Амарето - 1 с.л
*филирани бадеми - 1/2 ч.ч
Смесете в купа бадемовото брашно с пудрата захар и разбъркайте,докато се смесят напълно.Ако не рязполагате с брашно може да използвате сурови белени бадеми,който трябва да смелите фино.
Добавете белтъците и ликьора.Разбъркайте отново,докато получите лепкаво бадемово тесто.От него оформете топчета с големината на орех.Може да си мокрите от време на време ръцете,за да ги оформите по-лесно.Оваляйте всяко топче във филирани бадеми.
Подредете ги в плитка тава покрита с хартия за печене и ги притиснете леко с пръст отгоре.Печете сладките в загрята фурна на 180 градуса на средно ниво за около 15 минути.
След готовност ги извадете и охладете върху метална решетка.Щом изстинат ги приберете за съхранение в буркан или кутия за сладки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
Нужни са ви: * 1 буркан с винт или херметична капачка от 800 мл. или 1 л. *красива панделка (ако използвате буркан с херметична капачк...
-
,,Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати – печени чушки, компоти от дюли, печени кестени, тиква, ...
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
Няма коментари:
Публикуване на коментар