неделя, 3 септември 2017 г.
Бадемови сладки Амарети
*бадемово брашно - 200 г
*пудра захар - 1/2 ч.ч.
*белтъци - 2 бр.
*бадемов ликьор Амарето - 1 с.л
*филирани бадеми - 1/2 ч.ч
Смесете в купа бадемовото брашно с пудрата захар и разбъркайте,докато се смесят напълно.Ако не рязполагате с брашно може да използвате сурови белени бадеми,който трябва да смелите фино.
Добавете белтъците и ликьора.Разбъркайте отново,докато получите лепкаво бадемово тесто.От него оформете топчета с големината на орех.Може да си мокрите от време на време ръцете,за да ги оформите по-лесно.Оваляйте всяко топче във филирани бадеми.
Подредете ги в плитка тава покрита с хартия за печене и ги притиснете леко с пръст отгоре.Печете сладките в загрята фурна на 180 градуса на средно ниво за около 15 минути.
След готовност ги извадете и охладете върху метална решетка.Щом изстинат ги приберете за съхранение в буркан или кутия за сладки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
За пореден път приех предизвикателството да приготвя рецепти за блогосписанието "So into FOOD" :) Тази е една от трите мои вкус...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*ориз - 200 г *почистен спанак- 300 г *винен оцет - 30 мл *тиквички - 400 г *гъби печурки - 250 г *домат,настърган - 200 г *зе...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
*замразен бланширан спанак - 1 топка *обезсолено сирене *яйце *краве масло Задушете спанак с малко масло в тиган с незалепващо дъно. Разбий...
Няма коментари:
Публикуване на коментар