неделя, 3 септември 2017 г.
Бадемови сладки Амарети
*бадемово брашно - 200 г
*пудра захар - 1/2 ч.ч.
*белтъци - 2 бр.
*бадемов ликьор Амарето - 1 с.л
*филирани бадеми - 1/2 ч.ч
Смесете в купа бадемовото брашно с пудрата захар и разбъркайте,докато се смесят напълно.Ако не рязполагате с брашно може да използвате сурови белени бадеми,който трябва да смелите фино.
Добавете белтъците и ликьора.Разбъркайте отново,докато получите лепкаво бадемово тесто.От него оформете топчета с големината на орех.Може да си мокрите от време на време ръцете,за да ги оформите по-лесно.Оваляйте всяко топче във филирани бадеми.
Подредете ги в плитка тава покрита с хартия за печене и ги притиснете леко с пръст отгоре.Печете сладките в загрята фурна на 180 градуса на средно ниво за около 15 минути.
След готовност ги извадете и охладете върху метална решетка.Щом изстинат ги приберете за съхранение в буркан или кутия за сладки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*свинско от бут - 500 гр. *гъби печурки - 800 гр. *праз лук - 2 стръка *пресен копър - 1/2 вр. *пресен магданоз - 1/2 вр. *олио -...
-
*бамя - 0.500 кг. *лук - 1 малка глава *черен пипер - 5-6 зърна *копър - малко *захар - 1/2 с.л. *оцет - 3 с.л. *сол - 1 с.л....
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
-
*червено цвекло - 2 кг. *сол - 1 с.л. на всеки буркан Обелвате цвеклото и го режете на парчета или филийки.Подреждате ги буркани...
Няма коментари:
Публикуване на коментар