*оцет - 2 ч.ч.
*вода - 1 ч.ч.
*копър - 1 вр.
*сол на вкус
Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета около 1 см.Посолете и оставете за около 15 мин да пуснат сока си.След това ги отцедете.
Сипете оцета,водата и 3 с.л. сол в тенджерка и оставете на котлона за заври.С решетъчна лъжица сипвайте по две лъжици патладжан в маринатата и оставяйте да поври 1,2 мин.,за да омекнат,но не да се разварят.Извадете ги и така процедирайте с останалия.
Смесете в купа с нарязания на ситно копър и напълнете малки бурканчета до горе.
Стерилизирайте за 10 мин. след завиране на водата и обурнете надолу с капачките след това.
Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Няма коментари:
Публикуване на коментар