вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на патладжани



*патладжани - 4 кг.
*оцет - 2 ч.ч.
*вода - 1 ч.ч.
*копър - 1 вр.
*сол на вкус

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета около 1 см.Посолете и оставете за около 15 мин да пуснат сока си.След това ги отцедете.


Сипете оцета,водата и 3 с.л. сол в тенджерка и оставете на котлона за заври.С решетъчна лъжица сипвайте по две лъжици патладжан в маринатата и оставяйте да поври 1,2 мин.,за да омекнат,но не да се разварят.Извадете ги и така процедирайте с останалия.


Смесете в купа с нарязания на ситно копър и напълнете малки бурканчета до горе.
Стерилизирайте за 10 мин. след завиране на водата и обурнете надолу с капачките след това.


Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни