неделя, 24 септември 2017 г.

Конфитюр от люти чушки

 

*червени люти чушки "рибки"  - 10-12 броя
*кромид лук - 1 глава
*скилидки чесън - 2 броя
*студена вода - 125 мл
*бял винен оцет - 80 мл
*бяла кристална захар - 450 г
*сок от един лимон


   Почистете лютите чушки от дръжките и семената.Обелете лука и чесъна.Нарежете и трите зеленчука на едро.Сложете ги заедно с водата в блендер.Пасирайте,докато се получи гладка смес.

   Сипете я в тенджера или дълбок тиган.Добавете захарта,оцета и лимоновия сок.На средна температура бъркайте,докато захарта се разтопи.Увеличете температурата.След като заври отново я намалете и оставете да къкри около 40 минути,докато сместа се желира и се получи конфитюр.

  Сипете го в малки бурканчета.Затворете горещи и обърнете веднага.Не е нужна стерилизация.











Благодарение на него и още два продукта от моята кухня,успях да се срещна с шеф Манчев и шеф Шишков :) Повече за незабравимия момент може да прочетете тук:







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни