*вода - 1.500 л.
*захар - 300 гр.
*оцет - 700 мл.
*зеле - 1 кг.
*зелени домати - 1 кг.
*камби - 1 кг.
*карфиол - 1 кг.
*моркови - 1 кг.
*целина с глава - 1 бр.
*чушки зелени червени - 1 кг.
*чесън - 10 скилидки
Пропорцията на маринатата не е точна спрямо количеството на зеленчуците,защото се взима в предвид това в какви буркани ще се реди.
Измивате добре всички зеленчуци и ги нарязвате по ваш избор.например - морковите на кръгчета и ивици,на колелца или рендосани ; чушките на кръгчета ; камбите на парчета ; карфиола на розички и т.н....
Пълните бурканите добре като мешате продуктите,за да да сполучат шарени и богати на вкусове.
В тенджера сипвате водата,оцета,захарта и фикса.Оставяте да кипне и заливате бурканите до горе.Затваряте ги веднага и ги обръщате с капачеките надолу,доакто изстинат напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар