вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на домати за готвене



*зрели домати - 10 кг.
*пресен магданоз - 2 вр.
*целина на листа - 1 вр.
*сол на вкус
*аспирин - 20 бр.
*олио

Измийте доматите и ги нарежете на парчета.Смелете ги в робот или ги настържете на ренде,ако не искате да има кожички.Сипете ги в дълбока тенджера и прибавете към тях измитите и нарязани на дребно магданоз и целина.Подправете със сол на вкъс.Нужно е да бъде пресолено (но не много ),за да се запазят дълго.Сложете аспирина и бъркайте,за да се разтвори добре.


Напълнете измити и подсушени шишета до началото на гърлото им с помощта на фуния.След това допълнете бутилките с олио почти до ръба и затворете много добре с капачките.
Съхранете на тъмно и хладно място.

1 коментар:

  1. Здравейте,искам да опитам този вариант на консервиране на домати,но се опасявам, че това количество на аспирин е малко.Моля, споделете опита си.Благодаря.

    ОтговорИзтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни