*копър - 1 вр.
*чесън - 1 глава.
*оцет - 400 мл.
*олио - 150 мл.
*сол - 1/4 ч.ч.
*аспирин - 5 бр.
Измийте и подсушете чушлетата.Обелете чесъна,нарежете го на дребно ,а кппъра на ситно.
В три буркана от 800 мл. слагайте чушлетата като редувате с малко копър и чесън ,доакто ги напълните добре до горе.
Направете маринатата като счукате аспирина добре и го смесите с оцета,солта и олиото в малка тенджера.Сложете я на котлон да заври и да се стопи аспирина.Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещи.Обърнете надолу с капачките,докато изстинат напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар