вторник, 12 септември 2017 г.

Консервиране на люти чушлета (шипка)

 
*люти чушлета (шипка) - 2 кг.
*копър - 2 вр.
*чесън - 2 глава.
*оцет - 800 мл.
*олио - 300 мл.
*сол - 1/2 ч.ч.
*аспирин - 10 бр.
 
Измийте и подсушете чушлетата.Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.

Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни,но не прекалявайте.
В малки бурканчета редувайте чушлетата,копър и чесън ,докато ги напълните добре до горе.


За маринатата кипнете счукания аспирин,оцета,солта и олиото в малка тенджера.Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещите бурканчета.Обърнете надолу с капачките,докато изстинат напълно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни