за маслената кора:
*брашно - 250 г*студено масло - 125 г
*натрошено ленено семе - 2 с.л.
*яйце - 1 бр.
*студена вода - 2 с.л.
*сух риган - 1/2 ч.л.
*сол - 1 щипка
за плънката:
*патладжан - 1-2 бр.
*пресни домати - 2 бр.
*моцарела - 120 г
*сушени домати в зехтин - 3 бр.
*пресен риган
*прясна мащерка
Пригответе солено маслено тесто като смесите брашното,лененото семе и маслото.Стрийте ги с ръце,докато получите маслени трохи.Добавете яйцето,водата и подправките.Омесете тестото на топка и завийте във фолио.Приберете на хладно за 30 мин.
Печете в загрята фурна на 180 градуса ,докато тестото се зачерви.
Консумирайте галета още топъл,но го оставете да почине поне 10 мин. след изваждане от фурната.Полейте със струйка зехтин по желание и нарежете на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар