неделя, 10 септември 2017 г.

Галет с патладжан и моцарела


за маслената кора:
*брашно - 250 г
*студено масло - 125 г
*натрошено ленено семе - 2 с.л.
*яйце - 1 бр.
*студена вода - 2 с.л.
*сух риган - 1/2 ч.л.
*сол - 1 щипка

за плънката:

*патладжан - 1-2 бр.
*пресни домати - 2 бр.
*моцарела - 120 г
*сушени домати в зехтин - 3 бр.
*пресен риган
*прясна мащерка

Пригответе солено маслено тесто като смесите брашното,лененото семе и маслото.Стрийте ги с ръце,докато получите маслени трохи.Добавете яйцето,водата и подправките.Омесете тестото на топка и завийте във фолио.Приберете на хладно за 30 мин.

Нарежете патладжаните на филийки,посолете и ги гриловайте от двете страни.Нарежете моцарелата и предните домати също на филийки,а сушените на малки парчета.

Извадете тестото и го поставете върху лист хартия за печене.Разточете с на кора с дебелина 5 мм.Формата не е задължително да е правилен кръг.Наредете плънката отгоре като оставите два пръста по края на тестото свободни.Застъпвайте парчетата патладжан,домат и моцарела.След това поръсете парчетата сушен домат навсякъде.Загънете ръбовете тесто върху плънката.Поръсете целия галет с листа от пресните подправки.

Печете в загрята фурна на 180 градуса ,докато тестото се зачерви.

Консумирайте галета още топъл,но го оставете да почине поне 10 мин. след изваждане от фурната.Полейте със струйка зехтин по желание и нарежете на парчета.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни