вторник, 11 август 2015 г.

Звездички с крем патисери и ягоди



Продукти за 8 звездички
За тестото:
*пшенично брашно - 200 гр.
*пудра захар - 40 гр.
*студено масло - 100 гр.
*яйце - 1 бр.
За крема:
*захар - 150 гр.
*жълтъка - 4 бр.
*пшенично брашно - 30 гр.
*прясно мляко - 330 мл.
*масло - 2/3 с.л.
*ванилова захар - 1 пакетче
За декорация:
*пресни ягоди - 500 гр.

Нарежете маслото на дребни кубчета и ги смесете с брашното и пудрата захар.Стрийте ги до получаване на маслени трохи.Прибавете яйцето и замесете тесто,докато се съединят всички съставки.От него оформете две топки.Всяка завийте във фолио по отделно и оставете в хладилник за около 30 мин.Извадете едната топка тесто и я разделете на 4 по-малки.Ако имате 8 силиконови формички на звездички извадете и другата топка и нея разделете на 4.Разточете всяко тесте върху набрашнена повърхност.Покрийте формичките така,че тестото да прилепне добре по стените и дъното им.Стърчащите краища изрежете с нож,а на дъното в тестото направете дупчици с вилица.Оставете с хладилник за 20 мин.
Пригответе крема като подгреете млякото с ваниловата захар.В отделна касерола разбийте жълтъците със захарта до пухкава маса.Добавете брашното и постепенно с бъркане налейте топлото мляко.Оставете на тих огън като бъркате непрекъснато,докато сместа се сгъсти.Накрая добавете маслото и оставете да изстине.
Измийте и подсушете ягодите.Нарежете ги на осминки.
Извадете формичките от хладилника и ги поставете в загрята на 170 градуса фурна.Печете ги 15- 20 мин.,докато тестото леко се зачерви.След това леко охладете и внимателно отстранете от формичките.
Напълнете звездичките с крем и отгоре декорирайте с парченца ягоди.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни