вторник, 11 август 2015 г.

Трайфъл с ягоди и крем шампанско


*жълтъци - 8 бр.
*шампанско - 8 с.л.
*захар - 8 с.л.
*прясни ягоди - 300 гр.
*бишкоти - 7-8 бр.
*нарязани на дребно сурови ядки шамфъстък

Пригответе крема като добре разбиете захарта и жълтъците до побеляване.Сложете топла вода в касерока и над нея поставете купата с жълтъците като тя не бива да докосва водата.На слаб огън започнете да бъркате с тел непрекъснато,докато водата почти започне да завира.Добавете шампанското и продължете бъркането до сгъстяване на крем.Отстранете от огъня и оставете да се охлади.Почистете ягодите и ги  нарежете на парченца по ваш избор.
На дъното на десертни чаши начупете част от бишкотите и върху тях сложете парченца ягоди.Полейте с крем.Редувайте отново с бишкоти и ягоди.Покрийте с крема шампанско и украсете с резени от плодовете.Поръсете с ядките шамфъстък.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни