вторник, 11 август 2015 г.

Бадемова торта с ягоди и крем от бял шоколад



За бадемовия кейк:
*брашно - 200 гр.
*захар бяла кристална - 200 гр.
*сурови филирани бадеми - 120 гр.
*краве масло - 150 гр. + малко за намазване на формата
*яйца - 4 бр.
*бакпулвер - 1 ч.л.

За крема от бял шоколад:
*крем сирене ,,Маскарпоне,, - 500 гр.
*бял шоколад - 200 гр.
*сладкарска сметана - 500 мл.
*пудра захар - 100 гр.

За сглобяване и декорация:
*домашен ягодов конфитюр - 330 гр.
*пресни ягоди - 150 гр.
*разстопен желатин за намазване на ягодите



Разбивате захарта с мекото масло на пухкав крем.Биете 1-2 мин. на ниски обороти.Прибавяте едно след друго яйцата със стайна температура без да спирате разбиването.Постепенно добавяте пресятото предварително брашно с  бакпулвера.
Поставяте бадемите в блендер и мелите на фин прах.Прибавяте ги към останалите продукти и разбърквате добре вече със силиконова щпатула.Изсипвате сместа във форма с ринг с диаметър 24 см.,на която на дъното сте сложили хартия за печене,а стените сте намаслили.
Печете в загрята на 180 градуса фурна на средното ниво на фурната за около 45 мин.След около 30 мин. от печенето покрийте с алуминиево фолио,за да не загори.Когато стане готов го изваждате от фурната и оставяте да изстине във формата напълно.Подравнявате го леко отгоре и го разрязвате на две равни хоризонтални части,за да се получат два еднакви блата.
Разбийте сметаната на твърда пяна и отделете 1/4 от нея.Пригответе крема като леко разбиете крем сиренето и го подсладите с пудрата захар.Разстопете шоколада на водна баня и след като леко изстине го добавете към сиренето и разбъркайте внимателно.Добавете голямата част от сметаната като го правите на порции,за да се поеме добре.Бъркайте внимателно със шпатула,за да не спадне сметаната.
Поставяте долния блат върху поднос отново с ринга от формата,в която сте го пекли.Намазвате го с половината ягодов конфитюр и 1/3 от крема.Отгоре слагате другия блат и намазвате с останалия конфитюр.Покривате с още крем като оставите достатъчно за украса и заглаждате.Отстранявате ринга и измазвате с отделената по рано сметана цялата торта,за да я оформите.Шприцовате останалия крем на рози или според въображението ви.Украсявате тортата в средата с пресни ягоди,който намазвате с желатин,за да се запазят свежи.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни