вторник, 11 август 2015 г.

Бадемова торта с джинджифилов крем



*брашно - 200 гр.
*захар кафява- 200 гр.
*сурови филирани бадеми - 120 гр.
*краве масло - 150 гр. + малко за намазване на формата
*яйца - 4 бр.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*ванилова захар - 10 гр.
за крема:
*заквасена сметана -400 гр.
*крема сирене - 370 гр.
*пудра захар - 200 гр.
*пресен джинджифил - парче колкото палец

Разбивате захарта с мекото масло на пухкав крем.Биете 1-2 мин. на ниски обороти.Прибавяте едно след друго яйцата със стайна температура без да спирате разбиването.Сипвате ваниловата захар.Постепенно добавяте пресятото предварително брашно с бакпулвера.
Поставяте бадемите в блендер и мелите на фин прах.Прибавяте ги към останалите продукти и разбърквате добре вече със силиконова щпатула.Изсипвате сместа във форма с ринг с диаметър 24 см.,на която на дъното сте сложили хартия за печене,а стените сте намаслили.
Печете в захрята фурна на 180 градуса до готовност.Проверявате с дървена клечка.Извадете и охладете на решетка.
Пригответе крема като разбиете крем сиренето,пудрата захар и заквасената сметана до хомогенна смес,но не прекалявайте.Обелете и настържете джинджифила.Добавете към крема и разбъркайте.Оставете в хладилник да се охлади.
Разрежете блата на две хоризонтално.Поставете долната част на тортена поставка и намажете с половината крем.Отгоре сложете и другата част на блата.Намажете с останалия крем.Може да поръсите с още малко настърган джинджифил.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни