вторник, 11 август 2015 г.

Милфьой с горски плодове



*бутер тесто - 400 гр.
*пресни горски ягоди - 1 шепа
*пресни обескостени череши - 2 шепи
*сладко от боровинки - 5 с.л.
*пудра захар
За крема:
*захар - 50 гр.
*царевично нишесте - 2 с.л.
*жълтъка - 3 бр.
*прясно мляко - 125 мл.
*ванилена захар - 10 гр.
*пълномаслена сметана - 80 мл.

Разрежете бутер тестото на 12 правоъгълника.В толяка плитка тава покрита с хартия за печене ги подредете на разстияние едно от друго.Поръсете с пудра захар и печете на 200 градуса до златисто.След първите 5 минути от печенето извадете и поръсете отново с пудра захар.Допечете и след това извадете да се охладят върху решетка.
Пригответе крема като разбиете жълтъците със захарта,нишестето и ваниловата захар до еднородност и на порции добавете млякото.Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.Преместете в чист съд и оставете да изстине.Разбийте сметаната на твърда пяна.Смесете охладения крем и сметаната и разбъркайте до гладък крем.Прехвърлете в пош.
Разрежете вече охладените кори от бутер тесто хоризонтално на две,за да станат по тънки и удобни за работа.Подредете 8 от тях върху поднос (може да ги залепите с малко крем,за да не се плъзгат) и шприцовайте крем отгоре.Наредете черешите и поставете втори слой бутер тесто.Шприцовайте крем и полейте със сладко от боровинки.Сложете и последния блат от тестото и покриите с розички от крем.Поръсете с горските ягоди най-отгоре.По желание поръсете с пудра захар и украсете с прясна мента.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни