вторник, 11 август 2015 г.

Поширани круши в мерло с ароматни подправки



*твърди круши,обелени - 3 бр.
*вино мерло или друго червено вино - 1 л.
*захар - 270 гр.
*ванилена захар - 10 гр.
*пръчки канела - 2-3 бр.
*звездовиден анасон - 2-3 бр.
*карамфил - 4 пирончета
*портокалови корички  - 1 с.л.

Сложете виното,захарта,подправките и портокаловите корички в тенджера и загрейте леко,докато се разтопи захарта.Добавете крушите,така че да се покрият целите с вино.Оставете ги да се задушават на тих огън около 30 мин,докато омекнат.Ако крушите са много узрели времето за варене трябва да се намали до 20 мин.
Извадете крушите с решетъчна лъжица и варете сиропа още 30 мин,докато се редуцира и сгъсти.Охладете и го прецедете.
Сервирайте крушите полети с винения сироп и топка ванилов сладолед по желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни