вторник, 11 август 2015 г.

Джинджифилови коледни сладки


* 1/2 чаша захар
* 1/2 чаша меласа или мед
* 2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил
* 1 1/2 чаени лъжици канела
* 1/2 чаени лъжици карамфил
* 1/2 чаени лъжици индийско орехче
* 1/4 чаени лъжици черен пипер
* 2 чаени лъжици сода
* 1/2 чаша или 1 пакет масло, нарязано на малки кубчета
* 1 голямо яйце
* 3 1/2 чаши брашно


В подходящ съд смесете и загрейте на средна температура захарта и меласата.Добавете джинджифила, канелата,черният пипер,карамфила и индийското орехче.Леко рабърквате сместа. Свалете от котлона разстопената вече смес и добавете содата. Разбърквайки прибавете маслото, докато се разтопи.След това добавете разбитото яйце и най- накрая постепенно брашното,докато се поеме добре.

Полученото тесто замесете добре.Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото до дебелина 0,5 см. и с различни видове формички оформете сладките.

Печете до готовност.Щом започнат да им покафеняват крайчетата значи са добре изпечени.Извадете ги на решетка да се охладят и украсете по желание с глазура,фондан,перлички или просто ги слепете с любiмия си мармалад.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни