вторник, 11 август 2015 г.

Тиквен сладкиш с орехи и канела


*тиква обелена и изчистена от семките - 500 гр.
*орехови ядки - 150 гр.
*захар - 200 гр.
*меко краве масло - 200 гр.
*брашно - 225 гр.
*яйца 3 бр.
*канела - 5 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*ванилия - 1 бр.
*сол - една щипка
*пудра захар за поръсване

Нарежете тиквата на кубчета по 1 см. и сварете в гореща вода до готовност.Внимавайте да не я преварите,защото така ще се разпаднат кубчетата.Отцедете добре и оставете да се охлади.
В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем.Постепенно без да спирате миксера добавете на части разбитите предварително яйца.Сипете ванилията и канелата.Прибавете брашното с бакпулвера и солта.Добавяйте и тях на интервали.
Натрошете ореховите ядки на ситно без да ги смилате.Прибавете ги към тестото заедно с охладените тиквени кубчета.Разбъркайте внимателно,докато се смесят равномерно.
Покрийте дъното на форма с ринг ( диаметър 26 см.) с хартия за печене.Намаслете нея и стените.Изсипете сместа и загладете.Печете в загрята фурна на 180 градуса около 50 мин.Оставете да се охлади и отстранете от формата.Поръсете с пудра захар.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни