3 средно големи, стегнати круши
100 г зелено сирене от Черни Вит
300 г размразени бутер тесто
100 г орехови ядки
сокът от един лимон
1 с.л. бренди (по желание)
1 жълтък
100 г зелено сирене от Черни Вит
300 г размразени бутер тесто
100 г орехови ядки
сокът от един лимон
1 с.л. бренди (по желание)
1 жълтък
Обелете
крушите с белачка, без да отстранявате дръжките. Разполовете ги и
издълбайте семките. С малка лъжичка издълбайте част от вътрешността и я
запазете. Намажете крушите отвън и отвътре с лимонов сок. Наредете ги
на разстояние в плитка тава с хартия за печене с издълбаната част
надолу.
Изрежете от бутер тестото шест правоъгълника и ги наложете върху крушите плътно. С остър нож изрежете излишното тесто, като оставите изрязано листенце до дръжката. На тези круши, който нямат дръжки, изрежете тестото така, че то да имитира дръжка. Направете малки дупчици по тестото на всяка круша и я намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 15-18 мин. до златисто.
Докато се пекат, пригответе плънката. Натрошете на ситно зеленото сирене. Нарежете на дребно вътрешността на крушите, която отстранихте и я добавете към сиренето. Накълцайте орехите и добавете половината от тях. Пожелание сипете 1 с.л. бренди или друг ароматен алкохол. Разбъркайте добре всичко.
Извадете крушите и охладете за кратко. С помощта на шпатула ги извадете от тавата. Подредете ги в чиния с издълбаната част нагоре. Напълнете ги с плънката и поръсете с останалите орехови ядки и сервирайте.
Изрежете от бутер тестото шест правоъгълника и ги наложете върху крушите плътно. С остър нож изрежете излишното тесто, като оставите изрязано листенце до дръжката. На тези круши, който нямат дръжки, изрежете тестото така, че то да имитира дръжка. Направете малки дупчици по тестото на всяка круша и я намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 15-18 мин. до златисто.
Докато се пекат, пригответе плънката. Натрошете на ситно зеленото сирене. Нарежете на дребно вътрешността на крушите, която отстранихте и я добавете към сиренето. Накълцайте орехите и добавете половината от тях. Пожелание сипете 1 с.л. бренди или друг ароматен алкохол. Разбъркайте добре всичко.
Извадете крушите и охладете за кратко. С помощта на шпатула ги извадете от тавата. Подредете ги в чиния с издълбаната част нагоре. Напълнете ги с плънката и поръсете с останалите орехови ядки и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар