вторник, 21 март 2017 г.

Трайфъл с летни плодове


 *ванилов пандишпанов блат
*шоколадов блат
*ликьор или шери - 200 мл.
*крем сирене Маскарпоне - 200 гр.
*сладкарска сметана - 200 мл.
*пудра захар - 150 гр.
*конфитюр от ягоди - 200 гр.
*ягоди - 300 гр.
*кайсии - 200 гр.
*праскови - 100 гр.
*череши - 200 гр.
*диня - 1 резан
*листа прясна мента

Разбийте сметаната с миксер до пухкавост и подсладете с пудрата захар.Постепенно добавяйте крем сиренето на порции и разбивайте,докато се поеме напълно.
Измийте добре всички плодове.Ягодите и черешите почистете от дружките,а на черешите отстранете костилките.Нарежете прасковите и кайсиите на парченца.
В средно голяма прозрачна купа на дъното сложете нарязания на кубчета шоколадов блат.Напоете  с половината от ликьора.Покрийте с 1/3 от крема и загладете.Посипете с парченцата праскова и кайсия като оставите малко от тях.Отново покрийте с крем като внимавате той да не скрие плодовете отстрани на купата,за да се виждат добре.Нарежете няколко ягоди на две по дължина и ги подредете с вътрешната част към стената на купата.В средата нарежете ягоди на малки парчета и сложете и нарязания на кубчета ванилов блат.Отново се напоява блата с останалия ликьор.Разпределете отгоре и останалия крем и загладете добре.
Наредете отгоре черешите,като внимавате да не са чак до ръба на съда.Полейте ги в разбития конфитюр от ягоди.Направете украса от всички плодове като добавите и нарязаната диня на кубчета.Поставете тук и там листенца прясна мента.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни