вторник, 28 март 2017 г.

Рустик тарталети с червени плодове и шамфъстък

За масленото тесто:
*бяло пшенично брашно  - 100 гр.
*пълнозърнесто пшенично брашно - 50 гр.
 *щипка сол
 * студено масло ,нарязано на кубчета - 80 гр.
 *пудра захар - 50 гр.
 *суров шамфъстък - 30 гр.
  *ванилова захар - 10 гр.
  *яйце - 1/2 бр.

за плодовия пълнеж:
*по 100 гр. пресни малини,къпини и черни боровинки (общо 300 гр. плодове)
*кафява нерафинирана захар - 2 с.л.
*пудра захар за поръсване

Смесват се двата вида брашна и солта.Прибавя се студеното масло и се струва с пръсти до получаване на маслени трохи.Сипват се смлените в робот или ръчна мелничка шамфъстъци и се обърква заедно със пудрата и ваниловата захар.Прибавя се яйцето и с бързи движения се оформя меко тесто.Не се меси.Увива се в кухненско фолио и се оставя на хладно за около 1 час.
Фурната се нагрява на 200°C. Подготвя се голяма тава, която се покрива с хартия за печене.
След като тестото се охлади се разделя на две.Разточват се върху леко набрашнена повърхност с дебелина около  3-4 мм.Плодовете се разпределят в средата на двете тарталети.Оставя се непокрито тесто.Краищата се загъват навътре.
Галетите се пренасят в тавата върху хартията с помощта на шпатула.
Поръсват се с кафявата захар.
Пекат в предварително загрятата фурна за 25 минути или докато тестото се зачерви, а пълнежа е започнал да ври.След готовност се оставят да изстинат.
Поднасят се поръсени с пудра захар и топка ванилов сладолед.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни