вторник, 21 март 2017 г.

Традиционна българска мусака


*кайма - 500 гр.
*картофи - 1500 гр.
*лук - 100 гр.
*моркови - 50 гр.
*чушки - 70 гр. червени
*домати - на кубчета от консерва 3 с.л.
*магданоз - пресен 4 - 5 стръка
*олио - 40 мл.
*червен пипер - 2 с.л.
*черен пипер
*сол
за заливка:
*кисело мляко - 400 гр.
*яйца - 2 бр.
*брашно - 2 с.л.
*сол
за сервиране:
*кисело мляко

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.
Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.
Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.
Направете заличката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката.
Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни