неделя, 19 март 2017 г.

Хавайски шишчета с пилешко и ананас

 *пилешко филе - 750 гр.
*компот от ананас консерва - 1 бр.
*червени чушки - 2 бр.
*кафява захар - 1/4 ч.ч.
*ябълков оцет - 1/3 ч.ч.
*царевично нишесте - 1/4 к.ч. размито с 1 с.л. вода
*млян черен пипер на вкус
*сол на вкус

Пилешкото филе ,почистените от семките чушки и ананаса (ако е на шайби) се нарязват на еднакви по големина хапки. Нанизват се на дървени шишчета като се редуват последователно.Поръсват се със сол и черен пипер.
В малко дълбоко тиганче се кипва оцета,сока от консервата ананас и захарта.Добавя се размитото нишесте и се оставя за около 2 мин. да къкри,докато се сгъсти.Бърка се постоянно.
С така приготвения сос се намазват шишчетата.Половината се сипва в купичка за сервиране.Пекат се на скара от двете страни и периодично се мажат със соса.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни