понеделник, 27 март 2017 г.

Тарталети с ягоди

 *пресни ягоди по едри - 6 бр.
*конфитюр от ягоди -  6 с.л.

за тестото:
*брашно - 200 гр.
*студено масло - 100 гр.
*пудра захар - 3 с.л.
*жълтък - 1 бр.
*студена вода - 3 с.л.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*ванилия - 1 бр.
за крема:
*крем сирене Маскарпоне - 250 гр.
*сладкарска сметана - 100 мл.
*пудра захар - 70 гр.

Пригответе тестото за тарталетите като в купичка пресеете брашното,пудрата захар и бакпулвета.Нарежете маслото на малки кубчета и добавете и него.Разбуркайте добре с пръсти като претривате маслото с брашното,за да се получат маслени трохи.Сипете жълтъка,студената вода и ванилията и омесете тестото добре,за да стане на топка.Завийте в домакинско фолио и оставете в хладилник да почине около 30 мин.
През това време направете крема като разбиете сметаната с пудрата захар и постепенно добавите към нея на части крем сиренето.Оставете на хладно.
Разделете тестото на 6  топки.Разточете всяка топка с диаметър по голям от този на формичката за тарталети.Притиснете хубаво тестото към стените и с вилица направете душчици по дъното,за да не се надигне.Печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.Извадете ги от формичките и охладете на решетка.
Във всяка тарталетна на дъното поставете по една лъжица конфитюр.Шприцовайте крем и отгоре украсете с по една измита ягода нарязана на ветрило.Приберете на хладно и оставете за поне 2 часа да престоят преди консумация.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни