понеделник, 27 март 2017 г.

Сладкиш с дюли,орехи и целувки


 *разтопено краве масло - 225 г
*брашно с набухвател - 225 г
*бакпулвер - 5 г
*захар - 200 г
*яйца - 4 бр.
*орехови ядки смлени - 150 г
*конфитюр от дюли - 300 г
*прясна дюла - 1 брой
*готови целувки среден размер - около 26 бр.
*захар - 2 с.л.


Разбийте на гладка смес кравето масло,брашното,бакпулвера,захарта и яйцата.Добавете ореховите ядки и разбъркайте добре.Покрийте дъното на 28 см. форма с отварящи се стени с хартия за печене.

Изсипете половината от готовата смес.Разпределете целувките по цялата повърхност.Изсипете конфитюра в паничка и го разбъркайте добре,за да не стой на бучки.Разлейте го върху целувките.Отгоре разпределете останалата орехова смес.Загладете добре,за да се покрие хубаво горната част.

Измийте дюлата и я настържете на едро ренде.Не я режете предварително,за да ви е по удобна да я държите,за да не се порежете на рендето,тъй като е твърд плод.Поръсете я равномерно по целия сладкиш и поръсете с двете лъжици захар.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около един час.След първите 30 мин. от печенето покрийте формата с фолио за печене,за да не загори отгоре сладкиша.Целувките при печене ще излязат почти на повърхността,което не бива да ви притеснява.Те са много леки и това е естествен процес.След готовност извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно преди да го отстраните от формата.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни