сряда, 15 март 2017 г.

Яхния от свинско с дюли и тиква

 *свинско месо от бут без кост - 300 гр.
*тиква ,,цигулка,, изчистена - 250 гр.
*прясна дюля - 1 или 2 бр. (ако са по малки)
*кромид лук - 1 глава
*домати на кубчета от консерва - 2 с.л.
*брашно - 1 с.л.
*олио (зехтин) - 2 с.л.
*пресен розмарин - 2-3 връхчета
*прясна мащерка - 1 ч.л.
*пресен риган - 1 ч.л.
*лют пипер - 1 щипка
*червен пипер - 1 ч.л.
*черен пипер микс на зърна - 1 ч.л.
*сол на вкус

Нарежете месото и тиквата на кубчета по 1 см.В средно голяма тенджерка сгорещете олиото и запържете свинското.Добавете нарязания на дребно лук и гответе,докато стане златист.Добавете брашното и гответе около минута.Прибавете пресните зелени подправки заедно с черния пипер и сол на вкус.Разбъркайте и добавете червения пипер и лютия.Налейте гореща вода около 700 мл.Варете около 20 мин,за да се свари добре месото.Обелете и изчистете от семките дюлята.Нарежете и нея на кубчета.Добавете я заедно с тиквата и оставете да къкри на бавен огън,докато се сварят и те,но внимавайте да не се разварят.Сложете доматите и овкусете с още сол,ако е необходимо.Гответе още 5 мин.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни