вторник, 14 март 2017 г.

Киш с пъстърва,спанак и орехи


 *пъстърви средно големи - 3 бр.
*зехтин за намазване
*черен пипер
*сол

за тестото:
*брашно бяло - 150 гр.
*орехови ядки - 50 гр.
*студено масло - 100 гр.
*студена вода - 2 с.л.

за плънката:
*яйца - 3 бр.
*прясно мляко - 120 мл.
*спанак почистен от дръжките - 200 гр.
*зелен лук - 3 стръка
*пресен розмарин нарязан на ситно - 1 ч.л.
*зехтин - 1 с.л.
*индийско орехче
*черен пипер
*сол
*орехови ядки за поръсване

за салатата:
*микс от бейби зелени салати
*чери домати
*зехтин
*пресен лимонов сок
*сол

Сложете пъстървите в плитка тава с незалепващо покритие и ги подправете отвън и вътре със сол и черен пипер.Намажете със зехтин от всички страни и печете я загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Нарежете маслото на кубчета и смесете с брашното.Стрийте с пръсти до получаване на маслени трохи.Добавете смляните орехи и разбъркайте добре.Сипете водата и омесете бързо на топка.Завийте в кухненско фолио и оставете на хладно за 1 час.
Отстранете внимателно филетата на рибата и ги обезкостете.Накъсайте на парчета по около 2 см.
Измийте добре спанака й го нарежете на едро.Нарежете зеления лук на колелца.Задушете ги за кратко в тиган с малко зехтин и подправете на вкус с прясно настъргано индийско орехче,черен пипер и сол.
Разточете тестото с диаметър малко по голям от този на формата,за да има киша борд.Преместете го и притиснете добре,за да се оплътни хубаво кората.Отрежете излишното тесто.Разпределете по цялото дъно парчетата риба,добавете върху тях равномерно спанака.Разбийте яйцата в купичка с шипка сол и млякото.Излейте сместа върху плънката.Настошете орехови ядки отгоре.
Печете киша в загрята фурна на 180 градуса за един час.
Нарежете чери доматите на две и смесете със зелената салата.Подправете на вкус и поднесете с парче киш и резенче лимон.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни