*брашно - 2 ч.ч.
*прясно мляко - 2 ч.ч.*яйца - 2 бр.
*захар - 2 с.л.
*олио - 1/4 ч.ч.
*бакпулвер - 2 ч.л.
*сол - 1/2 ч.л.
*сода - 1/2 ч.л.
*сладко,конфитюр,мед или пудра захар по желание
Пресявате брашното със содата,бакпулвера и солта в една купа.
В друга разбивате яйцата,прибавяте захарта и млякото.
Прибавяте яйчената смес към брашнената като правите в нея кладенче и бъркате,докато сместа стане гладка и без бучки.Може да направите това както с тел така и да използвате миксер.Трябва да се получи по-гъста смес от тази за обикновените палачинки.
С помоща на голяма лъжица взимате от сместа и печете палачинките в горещ тиган (но не прекалено,за да не загорят бързо) с няколко капки олио.Когато започнат да се появяват дупчици по повърхността на палачинките,това означава,че е готова да я обърнете.
Така изпечени сервирайте със сладко по желание или с пудра захар.В случая аз използвах гръцко сладко от зелени смокини.Поливат се със сладкото и след това се хапват в комбинация с плодовете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар