500 г кисело мляко
1 яйце½ л вода
2-3 с.л. зехтин
1 глава лук
200 г телешка кайма
Сол
2 с.л. ориз
Сокът на ½ лимон
Киселото мляко и яйцето се слагат в съд, добавят се 2 с.л. топла вода и се разбъркват до получаването на гладка смес. Добавя се ½ л вода и се разбърква добре. Слага се да ври, като от време на време се разбърква. Лукът се запържва в тиган до златисто в зехтина. Добавя се телешката кайма и солта и се запържва. След това каймата се прибавя към врящото кисело мляко. Оризът се измива добре и се добавя към киселото мляко. Сместа ври до готовност на ориза. Щом се свали от огъня, се добавя лимоновият сок. Супата се сервира гореща или судена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар