неделя, 19 март 2017 г.

Царевични питки


*царевично брашно - 2 ч.ч.
*бяло брашно - 2 ч.ч.
*топла вода - 1 и 1/2 ч.ч.
*суха мая - 10 г
*захар - 1 с.л.
*сол - 1 с.л.
*захтин - 2 с.л.

Пресейте царевичното и бялото брашно.Смесете ги в голяма купа заедно с маята,солта и захарта.
Наоравете кладенче и сипете в него зехтина и топлата вода.Разбъркайте с лъжица,а след това замесете с ръце до получаване на меко тесто.
Покриите с домакинско фолио купата и оставете тестото на топло да втаса,доакто удвой обема си.
Премесете и одормете малки питки.Наредете ги в плитка тава с хартия за печене,върху която сте поръсили малко царевично брашно.Поръсете ги с бяло брашно и направете леки разрези с остър нож отгоре.
Печете я загрята фурна на 220 градуса за около 30 мин.



2 коментара:

  1. Мярката "чаена чаша", която се ползва в рецептата, от 200 мл ли е или от 250 мл ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 200 мл.Но по принцип няма голямо значение,вие сами ще си усетите тестото дали се нуждае от още малко брашно при омесването.

      Изтриване

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни