вторник, 21 март 2017 г.

Филе от треска с чери домати и печени розови картофи


 *филе от морска треска без кожа  - 0.500 кг.
*розови картофи - 1 кг.
*чери домати - 0.250 гр.
*зехтин Extra Virgin
*пресен копър
*микс от сушени подправки - куриандър,риган,копър,девесил и естрагон
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Измийте добре картофите и ги нарежете по дължина на гредички.Поставете в тавичка и овкусете с черен и червен пипер,сол и полейте с малко зехтин.Разбъркайте и печете в загрята фурна на 150 градуса до готовност(забождайки върха на нож в един от картофите,той трябва да влиза без съпротива до другата страна).
Нарежете филетата треска на половина и ги овкусете с микса от сушени подправки,сол и черен пипер.На горещ котлон сложете тиган с незалепващо покритие и сипете няколко капки зехтин.Подредете рибата с външната част на филето на долу и запържете за 4 мин.Обърнете ги със щипка като внимавате да не ги раздробите.Добавете измитите и нарязани на полувина чери домати и гответе още около минута.Отстранете от огъня.
Сервирайте като сложите печени картофи в средата на чинията,отгоре по две парчета от рибата и част от доматчетата.Поръсете със ситно нарязан пресен копър.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни