понеделник, 27 март 2017 г.

Тарталети със смокини


 *зрели смокини - 8-10 бр.
*бутер тесто размразено- 400 гр.
*яйчен жълтък - 1 бр.
*конфитюр по избор
*пудра захар

Бутер тестото се разстила на масата и с помощта на купичка с диаметър около 10 см. се изрязват 6 кръга.(Останалото тесто се  използва за направата на закуски с малко сирене или кашкавал.)
Покрива се плитка голяма тава с хартия за печене и се нареждат на разстояние тестените основи.
Краищата им  се намазват с разбития жълтък.Нареждат се  смокините на филийки и се редят ветриловидно в средата на всяка тарталета.Поръсват се с пудра захар.Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на краищата.
След като се извадят още горещи се мажат с конфитюр.Ако е прекалено гъст,преди това се загрява за кратко в купичка.Поръсват се отново с пудра захар и се сервират със сладолед или сметана.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни