четвъртък, 30 март 2017 г.

Бонбони ,,Моцарт-кугел,,


100 г белени лешници
100 г захар
125 г пудра захар
125 г ядки шам-фъстък
1  белтък
250 г натурален шоколад

Сложете лешници в тавичка и ги запечете на 180 градуса за около 12 минути.Карамелизирайте захарта в тиган. Добавете запечените лешници и разбъркайте хубаво. Изсипете ядките върху парче хартия за печене да изстинат. След това ги смелете в блендер.За марципановата плънка на бонбоните сложете в блендер ядките шам-фъстък и пудрата захар и ги смелете. Без да спирате меленето добавете белтъка.След като се оформи топка  я извадете на силиконова дъска.Оформете тънко дълго руло.Нарежете го на еднакви парченца и оформете всяко в кръгла форма.Подредете топчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поставете ги в хладилник за 5 минути.
Оваргаляйте всяко топче в лешниковата нуга.Разтопете шоколада на водна баня.
Темперирайте го като извадите 2/3 от него върху студен плот и с помощта на шпакла го разстилате напред-назад. След като се поохлади (32 градуса) го върнете в купата при останалия шоколад и разбъркайте до температура от 32 градуса.
Оваляйте топчетата в шоколад като взимате по малко от него в дланите си.Нека се покрият добре. Поставете готовите бонбони върху хартия за печене. Оставете да стегнат на стайна температура преди консумация.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни