четвъртък, 30 март 2017 г.
Зеленчукова крем супа с червено цвекло
*червено цвекло - 2-3 малки глави
*розови картофи - 3 бр.
*червена чушка -1 бр.
*зелена чушка - 1 бр.
*червен салатен лук - 1
*морков - 1 бр.
*домат - 1 бр.
*прясно мляко - 100 мл.
*магданоз - 1/2 връзка
*маргарин - 1 с.л.
*гъбен бульон - 1 бр.
*черен пипер
*сол
Сложете тенджера в вода да заври.През това време обелете цвеклото,моркова и лука.Нарежете ги на парчета,заедно с чупките,който предварително сте почистили от семето и дръжките.Сипете ги във врящата вода и варете до омекване.Натрошете бульона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи.Когато се сварят сложете нарязания на дребно домат и няколко стръка магданоз.Подправете със сол и черен пипер на вкус.Варете още около 10 мин.
Отстранете от огъня.Излейте половината от супения бульон.Зеленчуците трябва да останат покрити с него и още около 2 пръста отгоре.Добавете маргарина и разбъркайте.Не се притеснявайте,че ще изплуват бели кръгчета от маслото на повърхността.
Пасирайте до гладко.Сипете млякото и отново пасирайте,за да се поеме от супата.Върнете на котлона за още 5 мин.
Сервирайте гореща и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*свинско месо от бут - 500 гр. *гъби печурки - 750 гр. *ориз - 300 гр. *червена и зелена чушка по 1 бр. *праз лук - 1 стрък *кр...
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
-
*червено цвекло - 2 кг. *сол - 1 с.л. на всеки буркан Обелвате цвеклото и го режете на парчета или филийки.Подреждате ги буркани...
Няма коментари:
Публикуване на коментар