четвъртък, 30 март 2017 г.
Зеленчукова крем супа с червено цвекло
*червено цвекло - 2-3 малки глави
*розови картофи - 3 бр.
*червена чушка -1 бр.
*зелена чушка - 1 бр.
*червен салатен лук - 1
*морков - 1 бр.
*домат - 1 бр.
*прясно мляко - 100 мл.
*магданоз - 1/2 връзка
*маргарин - 1 с.л.
*гъбен бульон - 1 бр.
*черен пипер
*сол
Сложете тенджера в вода да заври.През това време обелете цвеклото,моркова и лука.Нарежете ги на парчета,заедно с чупките,който предварително сте почистили от семето и дръжките.Сипете ги във врящата вода и варете до омекване.Натрошете бульона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи.Когато се сварят сложете нарязания на дребно домат и няколко стръка магданоз.Подправете със сол и черен пипер на вкус.Варете още около 10 мин.
Отстранете от огъня.Излейте половината от супения бульон.Зеленчуците трябва да останат покрити с него и още около 2 пръста отгоре.Добавете маргарина и разбъркайте.Не се притеснявайте,че ще изплуват бели кръгчета от маслото на повърхността.
Пасирайте до гладко.Сипете млякото и отново пасирайте,за да се поеме от супата.Върнете на котлона за още 5 мин.
Сервирайте гореща и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*бамя - 0.500 кг. *лук - 1 малка глава *черен пипер - 5-6 зърна *копър - малко *захар - 1/2 с.л. *оцет - 3 с.л. *сол - 1 с.л....
-
*зеле - 1 бр. *червени чушки - 1.500 кг. *целина на листа *чесън - 1 глава *аспирин - 6 бр. *захар - 3 с.л. *олио *оцет *сол...
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*чорбаджийски чушки - 2 кг. *аспирин - 4 бр. *захар - 1 ч.ч. *копър - 1 вр. *магданоз - 1 вр. *олио - 200 мл. *оцет - 600 мл. ...
-
*задушени или варени картофи *обезсолено сирене *жълтък *галета В купа намачкайте с вилица картофите и сиренето.Добавете жълтък според ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар