четвъртък, 30 март 2017 г.

Зеленчукова крем супа с червено цвекло


*червено цвекло - 2-3 малки глави
*розови картофи - 3 бр.
*червена чушка -1 бр.
*зелена чушка - 1 бр.
*червен салатен лук - 1
*морков - 1 бр.
*домат - 1 бр.
*прясно мляко - 100 мл.
*магданоз - 1/2 връзка
*маргарин - 1 с.л.
*гъбен бульон - 1 бр.
*черен пипер
*сол


Сложете тенджера в вода да заври.През това време обелете цвеклото,моркова и лука.Нарежете ги на парчета,заедно с чупките,който предварително сте почистили от семето и дръжките.Сипете ги във врящата вода и варете до омекване.Натрошете бульона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи.Когато се сварят сложете нарязания на дребно домат и няколко стръка магданоз.Подправете със сол и черен пипер на вкус.Варете още около 10 мин.

Отстранете от огъня.Излейте половината от супения бульон.Зеленчуците трябва да останат покрити с него и още около 2 пръста отгоре.Добавете маргарина и разбъркайте.Не се притеснявайте,че ще изплуват бели кръгчета от маслото на повърхността.
Пасирайте до гладко.Сипете млякото и отново пасирайте,за да се поеме от супата.Върнете на котлона за още 5 мин.

Сервирайте гореща и поръсете със ситно нарязан магданоз.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни