понеделник, 27 март 2017 г.

Тарта със смокини,прошуто,синьо сирене и ядки


 *бутер тесто - 200 гр.
*смокини зрели - 150 гр.
*прошуто - 50 гр.
*синьо сирене - 30 гр.
*орехови ядки - 20 гр.
*жълтък - 1 бр.
*прясна мащерка

Размразете тестото на стайна температура.Сложете го върху плитка правоъгълна тава покрита с хартия за печене.Намажете с яйчния жълтък навсякъде.Нарежете смокините на полумесеци и разпределете върху тестото като оставите малко разстояние,борд на тартата.Сложете прошутото,което сте накъсали на малки парчета.Поръсете с натрошено синьо сирене и ореховите ядки.Печете в загрята фурна на 180 градуса,доакто бутер тестото стане златисто.
Извадете от фурната и поръсете с листенца прясна мащерка.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни