сряда, 29 март 2017 г.

Банички с киселец и извара

 *тесто за хляб -800 гр.
*киселец - 200 гр.
*извара - 350 гр.
*зелен лук - 1 връзка
*масло - 40 гр.
*черен пипер - 2 щипки
*яйчен жълтък - 1 бр. + 1 с.л. прясно мляко

Измийте добре киселеца и го почистете от дръжките.Нарежете го на ситно.Измийте и зеления лук,отстранете брадичките и нарежете на кръгчета.В тиган стопете маслото и задушете леко лука и киселеца.Добавете изварата.Продължете готвенето около минута.Подправете с черния пипер.
Разделете тестото на 8 еднакви топки по 100 гр.Всяка една разточете на елипса с дължина около 25 см.Разпределете сместа равномерно.Навийте на руло и завържете на възел.Така пригответе всички банички.Поставете ги на разстояние в плитка тава покрита с хартия за печене.Намажете ги отгоре с разбития жълтък с млякото.
Печете в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.

 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни