вторник, 14 март 2017 г.

Горещият шоколад на Виан


 *пълномасленоо мляко - 500 мл.
*малка пръчка канела - 1 бр.
*люта чушка разполовена и изчистена от семената (щипка лют червен пипер)
*натурален шоколад,начупен на еднакви парчета - 100 гр.
*нерафинирата кафява захар,на вкус
*коняк
*сладкарска сметана - 150 мл.
*1/2 ч.л. какао на прах,настърган поколад

Загрейте млякото в касерола заедно с канелата и лютата чушка.Когато заври го свалете от котлона,добавете шоколада и разбъркайде,докато сместа се изглади.Подсладете на вкус и оставете за около 10 мин, за да се извлекат вкусовете и ароматите на подправките.
Загрейте отново,прецедете и налейте в чаши.Добавете малко коняк и украсете с разбита сметана,какао или настърган шоколад.

Рецептата е адаптирана от книгата:,,Малка книга за шоколада,, на Джоан Харис и Фран Уорд

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни