неделя, 19 март 2017 г.

Червен боб с кисело зеле



 *червен боб сварен - 500 гр.
*кисело зеле -1.500 кг.
*морков - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*кромид лук - 2 бр.
*млени домати от консерва - 3 с.л.
*магданоз - 1/2 вр.
*дафинов лист - 3-4 бр.
*олио - 3 с.л.
*червен пипер - 2 с.л.
*червен пипер
*сол

В дълбок тиган сипвате олиото и запържвате до зачервяване лука,моркова и чушката,който са предварително нарязани на дребно.Добавяте червения боб и нарязаното на ситно кисело зеле.Овкусявате със сол и черен пипер.Добавяте червения пипер и една чаша гореща вода.Сваляте от огъня и прибавяте млените домати и дафиновите листа.Отното разбърквате и изсипвате сместа в глинен гювеч.Захлупвате с капака и слагате в студена фурна.Добре е да сложите гювеча в плитка тава,за да не изтече от сока на ястието по фурната.
Пече се на 200 градуса до пълното омекване на зелето.Около 15 - 20 мин. преди да извадите от фурната махнете капака на гювеча,за да се запече отгоре и да се изпари водата.
При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни